Sepetim ( 0 )
Kategoriler
Stickers

Stickers

21.01.2020
Yazar : etiketcimiz.com
Güncelleme Tarihi: 15.01.2020
Kullanıcı oyu : 48
Oy Sayısı : 40
Ortalama Puan : 4.8
Sticker araba ve açıklamalarımızın geçtiği makalemiz.

Stickers

Broşürler, el ilanları, promosyon ürünleri ve reklam materyalleri ticarette akılda kalmanın en önemli araçlarıdır. Stickers da firma tanıtımı yapmaktadırlar. Firma tanıtımında reklam araçları ile stickerlar arasında farklılıklar bulunmaktadır. Sticker yapılmasında amaç, ürün ya da markanın akılda kalmasının yanında ihtiyaç anında ürün ya da markaya kolayca ulaşılmasının sağlanmasıdır.

Sticker Nedir?

Müşterilerin sürekli akıllarında kalmasını sağlamayı amaçlayan, aynı zamanda güven duyulan, kaliteli bir marka imajı çizen reklam araçlarına sticker adı verilmektedir. Firma logosu, iletişim bilgilerini, adını ve sloganını taşımakta olan stickerlar, sürekli olarak müşterilerin akılda kalmalarını sağlamaktadır. Sticker aynı zamanda bir süre sonra algıda seçicilik sağlayarak ihtiyaç duyulan durumlarda akla ilk gelen reklam aracı olmaktadır.

Stickerlar Nerelerde Kullanılmalıdır?

Stickerların akılda kalıcı bir etki yaratması için;

1-      Buzdolabı

2-      Bulaşık Makinesi

3-      Çamaşır Makinesi

4-      Kombi

5-      Otomobil Camı

6-      Apartman Kapısı

7-      Kahve Makinesi gibi kalıcı yüzeylere yapıştırılarak kullanılmaktadır.

Stcker reklamlar müşterinin sürekli gözü önünde olduğu için reklamı yapılan markanın görünürlüğünü sağlamaktadır. Yapıştırılan yüzeyden çıkarılması zor olmakta ve müşteri üzerinde kalıcı bir etki yaratmaktadır. Bu yüzden stickerların sık bir şekilde yeri değiştirilme şansı bulunmamaktadır. Stckerlar iyi tasarlanmış, firma ya da ürünle bütünlemiş rengi ve sloganı ile iyi bir reklam yöntemi olmaktadır.

Stickerlar Nasıl yapılmalıdır?

Stckerlar yapılırken kaliteli bir malzeme ve tasarımının iyi yapılması gerekmektedir. Seçilecek renk ise ilgi çekici olmalı, diğer rakip firma stickerlarından önde olmalıdır.

Stickerlar genellikle kuşe kağıt kullanılarak yapılmaktadır. Görsel tasarımları daha iyi yansıttıkları için ve normal kağıtlardan daha dayanıklı oldukları için kuşe kağıt tercih edilmektedir.

Kuşe kağıtta olsa dış ortamlarda yıpranması kaçınılmaz olmaktadır. Bu yüzden iç mekanlarda arkası yapışkanlı, dış mekanlarda ise ön tarafı yapışkanlı stickerlar tercih edilmektedir.

Stickerlar ile Ne Tür Hizmetler Verilmektedir?

Reklam sektöründe önemli bir yer tutan sticker çeşitlerini;

  • Ürün & Marka Etiketleri
  • Standart Kesim
  • Özel Kesim
  • Şeffaf Sticker
  • Harf Kesim
  • 3D Damla
  • Dekoratif Sticker
  • Ofis Duvar Sticker
  • Zemin Sticker
  • Araç Sticker
  • Araç Magnetleri
  • Eğlenceli Modeller sıralamak mümkün olmaktadır.

 

Sonuç olarak, reklam sektörünün vazgeçilmez araçlarından olan stickerları, diğer reklam araçlarından ayıran en önemli özelliğin kalıcı olması, bu ürünlerin daha ön planda tutulmasını sağlamaktadır. Ayrıca daha küçük boyutlarda tasarlanabiliyor olan stickerlar, sürekli göz önünde olmasından dolayı kalıcı etki yaratmaktadır.