Sepetim ( 0 )
Kategoriler
Sticker nedir ?

Sticker nedir ?

30.06.2020
Yazar : etiketcimiz.com
Güncelleme Tarihi: 15.07.2020
Kullanıcı oyu : 138
Oy Sayısı : 138
Ortalama Puan : 4.8
Sticker nedir ve açıklamalarımızın geçtiği makalemiz.

Sticker Nedir? 

Sticker, sticker nedir sorusunu soruyoruz. Ticaretin önemli noktası akıllarda kalmaktır. Broşür, el ilanları veya diğer reklam materyalleri gibi hep bunun içindir. Sticker da diğer reklam araçlarına benzeyen firmanın tanıtımını yaparlar sadece onlardan bazı farklarla ayrılırlar. Reklam araçları ürünleri, kampanyaları ya da hizmetleri hakkında bilgi verilirken dijital stickerların yaptırmada amaç, markanın akılda kalması ve ihtiyaçların hemen anında kolayca ulaşılmasıdır.

Stiker Hakkında Bilmeniz Gerekenler

  • Sticker çeşitlerin de bir yüzünde yapışkanı olup ve diğer yüzünde ise görsel baskı yer alır.
  • Sticker çeşitlerinde farkı şekiller, renkler ve tasarımlar olabilir. Çıkartmalar olarak da bilinen bu ürünler çoğu zaman basılı kâğıtlar malzemeden üretilmezler.
  • Plastik maddesinden ve PVC malzemelerden de üretilen daha uzun ömürlü stickerlar da vardır.
  • İnsanlara dolaylı mesajlar vermek, depolama çözümleri karıştırmamak ve bilgi veren amaçla kullanmak ya da sadece görseller açıdan özgün eşyalara sahip olmak stickerın kullanma nedenleri arasında yer alır.

Stiker Yapmasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sticker yapması özen gösterilmesi ve sabır gereken bir süreçtir. Bu özen ve sabrın temelinde promosyon fikirler söz konusudur. Stickerların baskısı genellikle işleri geliştirme, marka bilinirliği oluşturmak ve promosyon amaçları ile de tercih edilir. Kurumsal kimlikler paketlerinde yer alan stickerlar veya özendirme amaçlı olanlarda ne kadar sağlam kaliteli olursa kişi ya da kurumla ile ilgili değerlendirmeler de bir o kadar çok etkiler.

Sticker Yapımı İçin Kaliteli Teknik İpucular

Stickerların yapımı baskı tekniklerle kullanılması sürecidir. Çok çeşitli, renkli, kaliteli, şekilli ve tasarımda stickerın yapımları için dikkat edilecek bazı noktalar vardır. Kalite ve dikkat çekici stickerların yapım sürecin de renkler ve kâğıt kalitesine kadar çok çeşitli detaylara çok dikkat edilmesi gerekir. Her anlam da başarılı olan bir sticker yapmak için baskı sürecindeki her detay göz önün de bulundurulması gerekmektedir.

Stiker Yapımında Renklerin Değerleri

Renkli stickerlar yapımı için en zor süreç renkleri dengelemek için ifade edilebilir. Renkli stickerlar tasarımı yaparken renk dengesinin çok zor olduğunu göz önüne alarak veya bulundurarak tasarım yapmak için elde edilecek bir sonucun oldukça tatmin edici olması gerekir. Tasarımlar yaparken geniş bir renk alanlarından kaçınmaya hep özen göstermek gerekir. Baştanbaşa bir renk katmanları kullanmak yerine sadece bunu parçalara ayırmak daha çok dikkat çekici ve etkili bir baskılar almanızı sağlar. Parçalama aynı zaman da dokunsal ve birleşim elde etmeniz açısından çok önemlidir.

Sticker Çıkartmalar bir nesneyi bir sözcükleri veya fikirlerle özdeşleşmeyi gerektirdiğinde çok yaygın biçim de kullanılır. Belirli bir şirketlerden gelen ürünleri etiketlemek için ürünlere marka etiketi yapıştırılır. Ayrıca, basit bir muayeneden anlaşılamayacak ürünlerin özelliklerini tanımlamak için de kullanılır.

 Bir etiket dağıtıcı genellikle astar veya taşıma bandı yapışkan etiketi ayırmak için uygun bir yolu olarak kullanılmaktadır. Stickerın en yaygın kullanımı dekorasyondur. Yeni bir moda anlayışı için genellikle dekorasyon firmaları tarafından cafe, mağazalar, evler ve göze hep hoş gelen bir görüntüyü sağlamak amacıyla duvarlar üzerlerinde kullanılır.